Over ons

Van Kronenburg Motorenrevisie

Sinds 1992 is Van Kronenburg Motorenrevisie uitgegroeid tot een bekende en gerespecteerde naam in de revisie en autosport industrie. De eerste 5 jaar vonden de werkzaamheden plaats in een kleine garage in het centrum van Geldrop, nabij Eindhoven. Na een tijd besefte John van Kronenburg dat deze plaats niet langer kon voldoen voor het werk wat verricht werd voor zijn klanten. Daarom werd er een andere locatie aangewezen waarop een compleet nieuwe faciliteit gebouwd werd. Deze locatie bevond zich op een nieuw industrieterrein aan de rand van Geldrop.

Sinds 1 Januari 1999 is van Kronenburg Motorenrevisie gevestigd in een nieuw 450m² groot pand. Dit biedt genoeg ruimte voor alle werkzaamheden die verricht worden en is volledig uitgerust met een uitgebreid machinepark. Zo zijn er een 4WD rollenbank, motorproefstand, flow-bank, CNC-freesbank en diverse andere speciale machines aanwezig in de goed uitgeruste werkplaats.

Van Kronenburg Management Systems (KMS)

In de beginjaren maakte Van Kronenburg Motorenrevisie gebruik van verschillende motormanagement systemen. Door ontevredenheid over het aanbod op dit gebied is er besloten om een eigen betaalbaar management systeem te ontwikkelen. Het doel van deze systemen, wat uiteindelijk de naam Kronenburg Management Systems (KMS) kreeg, was dat het simpel, betrouwbaar maar effectief moest zijn met een betaalbaar prijskaartje. Met deze aanpak heeft van Kronenburg Autosport een systeem kunnen ontwerpen wat geschikt is voor 90% van alle toepassingen.

Vandaag de dag is Kronenburg Management Systems (KMS) uitgegroeid tot een volledige lijn van motormanagement systemen, dat het mogelijk maakt tot het aansturen van benzinemotoren tot 12 cilinders met opties zoals 4mb datalogging, staged/banked injectie, mapselectie, odd firing, zelf lerende lambdacontrol, boost control, variabele launch control, idle control, traction control, powershift, rpm limiters, motor diagnose, schakellamp, water injectie, koelfan, brandstofpomp, etc.

Om deze motormanagement systemen te ondersteunen heeft KMS een uitgebreid aanbod van accessoires tot zijn beschikking waarbij er gedacht moet worden aan een mini dashboard, lambda controller, idle controller actuator, boost controller actuator, temperatuur sensoren, positie sensoren, druk sensoren, bekabeling, etc. Daarnaast heeft KMS ook uitgebreid aanbod in motor componenten zoals de KMS throttle body lijn, de Kronenburg fittings en het importeurschap van Holset Turbochargers.

Door de constante uitbreiding van werkzaamheden en voorraad, werd Van Kronenburg gedwongen om uit te breiden naar andere vestigingen op het industrieterrein. Dit heeft ertoe geleid dat Van Kronenburg inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf met een oppervlakte van meer dan 1500 m² en 30 werknemers over meerdere locaties.